Δελτίο τύπου της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας στη Θεσσαλονίκη

Οι 300 μετανάστες απεργοί πείνας, 50 από τους οποίους στεγάζονται στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης συνεχίζουν για 28η μέρα την απεργία πείνας. Οι μέρες αυτές είναι ιδαίτερα κρίσιμες για την υγεία τους καθώς σε δύο μέρες συμπληρώνουν τον ένα μήνα απεργία πείνας με προφανείς τις συνέπειες για την υγεία τους. Ήδη τα λιποθυμικά επεισόδια αυξάνονται καθημερινά (άλλοι δύο απεργοί πείνας που βρίσκονταν στο κτίριο της Υπατίας διακομίστηκαν χθες στο νοσοκομείο με λιποθυμικό επεισόδιο).

Σήμερα το πρωί μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας στη Θεσσαλονίκη έκαναν κατάληψη στο δημοτικό ραδιόφωνο του FM100. Η κανονική ροή του σταθμού διακόπηκε για μισή ώρα και στη θέση της μεταδόθηκε έκτακτη ενημερωτική εκπομπή για τον αγώνα των απεργών πείνας από μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης με τηλεφωνικές παρεμβάσεις από μέλος της ιατρικής και της νομικής ομάδας καθώς και από καλλιτέχνες. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 20:00 στην Αίθουσα τελετών του ΑΠΘ και όχι στο άγαλμα Βενιζέλου, όπως είχε προγραμματιστεί λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Στη συναυλία θα συμμετέχουν ο Γιάννης Μήτσης, ο Βασίλης Λέκκας, ο Ευγένιος Δερμιτάσογλου, τα Υπόγεια Ρεύματα, ο Παναγιώτης Καραδημήτρης, η Μαρία Παπανικολάου, ο Γιάννης Λεκόπουλος, ο Φώτης Θεοδωρίδης, ο Παντελής Θεοχαρίδης, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης , ο Κώστας Πρατσινάκης και το συγκρότημα Λουδίας.

Η αλληλεγγύη στον αγώνα των απεργών πείνας όλο και μεγαλώνει. Φορείς σωματεία και συλλογικότητες στέλνουν καθημερινά δηλώσεις στήριξης στον αγώνα των απεργών. Τις τελευταίες μέρες την αλληλεγγύη τους έχει εκφράσει με ψήφισμα ο σύλλογος φοιτητών του τμήματος Θεάτρου του ΑΠΘ, η Δημοτική Κίνηση Πολιτών για τη Λαμία, και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Καλλιθέας.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην απεργία πείνας καλεί σε πορεία τη μέρα της Γενικής Απεργίας με προσυγκέντρωση στις 10.π.μ. στο ΕΚΘ. Για οποιαδήποτε δράση και παρέμβαση που θα προγραμματιστεί από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Ομάδα Τύπου της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας στη Θεσσαλονίκη

τη μεταφορά από το email των SXS έκανε: j4nus

αλληλέγγυο κοντό λινκ: https://asylo.squat.gr/?p=1261

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *