ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Από την Παρασκευή 18/02/2011 οχτώ από τους σπουδαστές του κρατικού ωδείου θεσσαλονίκης έλαβαν κλήση από το πταισματοδικείο θεσσαλονίκης, για να «δώσουν εξηγήσεις σχετικά με την κατάληψη». Να σημειωθεί ότι ο σύλλογος σπουδαστών έχει προβεί σε τέσσερις καταλήψεις από τον μάη του 2010 και διάφορες άλλες κινητοποιήσεις, με αιτήματα οικονομικού, διοικητικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα .
Βάσει της δικογραφίας, οι εν λόγω κλήσεις έγιναν έπειτα από γραπτή ομόφωνη αναφορά των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ωδείου στον εισαγγελέα, στο πλαίσιο της γενικότερης στοχοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης του συλλόγου σπουδαστών.

Με τον κρατικό μηχανισμό να εντείνει την προσπάθεια καταστολής των αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας, επιχειρείται η ποινικοποίησή τους στην κοινή συνείδηση μέσω δικαστικών και νομικών διαδικασιών. Καταφεύγει σε συλλήψεις και διώξεις, στοχοποιώντας -μεμονωμένα και παραδειγματικά- άτομα, για δράσεις συλλογικού χαρακτήρα.

Όταν τα φυντάνια της κρατικής εξουσίας μηνύουν αγωνιστές, όταν τα αφεντικά ρουφάνε τα λεφτά από τις τσέπες μας, όταν η συνδικαλιστική δράση εργατών, μαθητών, σπουδαστών ποινικοποιείται, όταν η γεωμετρική πρόοδος εντοπίζεται στην αύξηση των μέσων καταστολής και όχι των κοινωνικών ελευθεριών, όταν οι εθνικιστικές φανφάρες προσπαθούν να τσαλαπατήσουν τα απομεινάρια ζωής των μεταναστών, όταν η κρατική δικαιοσύνη δρα ενάντια στο δίκαιο των αγωνιζόμενων, τότε το αυτονόητο καθορίζει τη στάση μας.

Καμία ανοχή στις πολιτικές διώξεις

Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες…

Σύλλογος Σπουδαστών κρατικού ωδείου θεσσαλονίκης
22/02/2011

ανεύθυνος μεταφοράς: j4nus

σύντομο λινκ:http://wp.me/pPn6Y-6up

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *