Το συνδικαλιστικό της Ασφάλειας επιστρέφει;

[ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ] από το http://anarxikoikavalas.squat.gr

Όταν μιλάμε για το συνδικαλιστικό της Ασφάλειας δεν εννοούμε κάποιο συνδικαλιστικό φορέα μέσα στις τάξεις της αστυνομίας. Μιλάμε για ένα όργανο που είχε θεσμοθετηθεί επί δικτατορίας Πάγκαλου με νομοθετικό διάταγμα -ΦΕΚ Α 265/23.09.1925: ΠΕΡΙ ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ– και ανέλαβε πλήρη λειτουργία επί Μεταξά και δώθε…

Σκοπός του ήταν να παρακολουθεί τη δράση και τις κινήσεις συνδικαλιστικών φορέων αλλά και μεμονωμένων συνδικαλιστών

Η τρομοκρατική δράση των αστυνομικών και των παραστυνομικών οργάνων, ειδικά στο εργατικό, (αλλά και στο φοιτητικό) κίνημα, θα μείνει στην ιστορία. Στην κυριολεξία μιλάμε για ένα παρακράτος, που θα λειτουργήσει έξω από κάθε συνταγματική νομιμότητα και θα αποτελέσει πηγή διαρκούς πολιτικής ανωμαλίας. Ίσως μόνο ο όρος “Παρασύνταγμα”, όρος που εισήχθη από τον καθηγητή συνταγματικού δικαίου Νίκο Αλιβιζάτο στο περίφημο βιβλίο του “Πολιτικοί θεσμοί σε κρίση, 1922-1974 – Όψεις της ελληνικής εμπειρίας”, είναι σε θέση να δώσει σε μεγάλο βαθμό κάποια ερμηνευτικά εργαλεία για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε η συγκεκριμένη αστυνόμευση.*

Την περασμένη Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010, ημέρα γενικής πανελλαδικής απεργίας, και καθώς η προγραμματισμένη από πολλούς φορείς και συλλογικότητες πορεία στο κέντρο της πόλης περνούσε μπροστά από το μέγαρο της Αστυνομικής διεύθυνσης Καβάλας επί της οδού Ομονοίας, εθεάθη αστυνομικός να ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΕΙ μέσα από το αστυνομικό μέγαρο την πορεία χρησιμοποιώντας κανονική βιντεοκάμερα -όχι κινητό τηλέφωνο- χωρίς να υπάρχει υπόνοια ή οποιαδήποτε ένδειξη εγκληματικής ή αξιόποινης πράξης.

Πλέον οι χουντικές και παρακρατικές πρακτικές και τακτικές της αστυνομίας επί κατοχής ΔΝΤ εκτελούνται απροκάλυπτα και χωρίς να τηρείται κανένα πρόσχημα οποιασδήποτε κατ' επίφασης νομιμότητας με μοναδικό σκοπό να τρομοκρατήσουν τους πολίτες και να περιορίσουν το δικαίωμά τους να διαδηλώνουν και να διαμαρτύρονται αλλά και για να φακελώσουν όλους όσους αντιστέκονται και δεν υποτάσσονται στα θελήματα της Εξουσίας.

Η απάντησή μας θα δοθεί στους ΔΡΟΜΟΥΣ και όχι μόνο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ…

 

*από το μπλογκ Μέτωπο Ιστορίας

τέλος αναδημοσίευσης…

—————————————————————————————————————

Στο άρθρο 11 του Συντάγματος κατοχυρώνεται το δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Σύμφωνα με το Σύνταγμα στις δημόσιες και υπαίθριες συναθροίσεις, επιτρέπεται η παρουσία αστυνομικής δύναμης. Η παρουσία αυτής όμως πρέπει να είναι διακριτική και όχι μέσα στο σώμα της πορείας ή της διαδήλωσης. Εφόσον η δημόσια και υπαίθρια συνάθροιση είναι ήρεμη και άοπλη οποιαδήποτε ενέργεια οργάνου του κράτους ή ακόμα και ιδιώτη να παρακωλύσει ή να περιορίσει την άσκηση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι είναι παράνομη.

Έχει κριθεί και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ότι η βιντεοσκόπηση και παρακολούθηση της πορείας με τεχνικά μέσα από δυνάμεις καταστολής κτλ αποτελεί ενέργεια που περιορίζει αδικαιολόγητα την άσκηση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι.

Το πρόβλημα είναι ότι πλέον στην Ελλάδα ακόμα και τα Συντάγματα τσαλακώνονται και καταπατούνται απροκάλυπτα. Αυτό σημαίνει ότι τόσο οι νόμοι όσο και τα Συντάγματα είναι απλά κείμενα, που υπάρχουν για να δικαιολογούν συγκεκριμένες καταστάσεις. Εφαρμόζονται κατά περίπτωση και αναλόγως με τα συμφέροντα αυτών που μπορούν να επιβάλλουν την εφαρμογή του εκάστοτε νόμου, διάταξης κτλ… Δηλαδή υπάρχουν εφόσον αυτός που τα επικαλείται έχει την Εξουσία να τα επιβάλει και να τα εφαρμόσει. Κοινώς το δίκαιο ως μια αντικειμενική κατάσταση είναι μια απάτη, κάτι ανύπαρκτο. Εφαρμόζεται με βάση συσχετισμούς δυνάμεων και σκοπιμότητες.

Η νομιμότητα λοιπόν είναι μια φενάκη, κάτι που υπάρχει όπως και η θρησκεία και άλλοι θεσμοί απλώς για να νομίζουν οι πολλοί ότι υπάρχει μια τάξη, ευταξία, ασφάλεια κτλ που τους επιτρέπει να συνεχίζουν τις ζωές τους…

Απλά κοιμούνται τον ύπνο του "δικαίου" που τις περισσότερες των περιπτώσεων είναι του αδίκου.

του αναδημοσιευτή και όχι μόνο: j4nus

συναθροιστικό λινκ:  https://asylo.squat.gr/?p=1251

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *